Uitslag swimkick 28 februari in Schijndel

Zondag 28 februari werd in Schijndel de derde Swimkick-wedstrijd van het seizoen gezwommen. Maar liefst 175 zwemmers waren ingeschreven voor deze wedstrijd, maar doordat er erg veel afmeldingen waren en deze allemaal verwerkt moesten worden, kon de wedstrijd veel later beginnen dan gepland.

De elf zwemmers van Neptunus '58 waren in goede vorm, want het regende weer persoonlijke records. Bij de minioren 4-5-6 viel Wessel Verhoeven in de prijzen met brons op de 25 meter schoolslag. Zijn tijd was tevens goed voor een nieuw clubrecord. Op de 25 rug werd hij vierde. Op beide afstanden zwom hij een persoonlijk record.

De andere zwemmers in deze leeftijdsgroep zwommen de 50 school en 50 rug. Luc vd Loo behaalde op beide afstanden een zilveren medaille dankzij twee persoonlijke records. Op de 50 rug was hij meer dan twee seconden sneller dan zijn oude toptijd. Ook Jeffrey Voets zwom twee persoonlijke records. Op de schoolslag werd hij 23e en op de rugslag eindigde hij als 14e. Fabiënne Messerschmidt eindigde op de 50 school knap als zesde. Op de rugslag verbeterde ze haar pr met bijna een seconde en werd ze achtste. Haar zusje Valerie eindigde als twintigste op de schoolslag, waarop ze haar toptijd aanscherpte. Op de rugslag eindigde ze als 25e. Katie Brunnen werd 22e op de 50 school en was drie seconden sneller dan ooit. Op de rug eindigde ze als zeventiende. Anouk Eickmans werd 24e op de schoolslag. Op de 50 rug zwom ze ruim twee seconden sneller dan ooit en werd zestiende.

De junioren zwommen de 100 school en 100 rug. Pepijn Peters en Isa vd Ven zwommen beiden naar goud op de schoolslag en zilver op de rugslag. Pepijn zwom vier persoonlijke records, want ook zijn tijdens na 50 meter waren goed voor pr's. Isa zwom pr's op de 50 en 100 school van respectievelijke één en vijf seconden. Op de 100 rug was ze exact vijf seconden sneller dan ooit. Marleen van Dijk en Tom vd Loo maakten het feest op de 100 school compleet, want zij behaalden beiden brons. Net als Pepijn zwom ook Tom vier persoonlijke records. Op de rugslag was hij 0.2 en acht seconden sneller dan ooit. Op de schoolslag was hij 0.04 en 2.4 seconden sneller dan zijn oude toptijden op de 50 en 100 meter. Marleen verpulverde op de schoolslag haar persoonlijke records: na 50 meter was ze 5,5 seconde sneller dan ooit en na 100 meter precies elf. Op de 100 rug was ze ruim twee seconden sneller dan ooit.

Ook in de estafettes 4 x 25 vrij werd er goed gezwommen. Marleen, Katie, Wessel en Luc werden eerste en Fabiënne, Anouk, Valerie en Isa eindigden als negende.

De medailles worden maandag 1 maart tijdens de training (rond 18.15 uur) uitgereikt


Uitslag

Tijden per zwemmer

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'